Υλικά:
2 ποτήρια λάδι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι Αγίου Γεωργίου νούμερο 2 μαλακό
1 κουταλιά της σούπας....
κονιάκ2 ποτήρια λάδι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι Αγίου Γεωργίου νούμερο 2 μαλακό
1 κουταλιά της σούπας....
Ξύσμα πορτοκάλι
Μία χούφτα σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλάκια κανέλλα
Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Προετοιμασία:
Λαδώστε δύο ρηχά ταψάκια. Εγώ χρησιμοποίησα τα ταψάκια του φούρνου εναλλάξ για να μη χάσω χρόνο στο ψήσιμο!
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξετε τη ζύμη.
Η συνταγή δεν χρειάζεται μίξερ!
Εκτέλεση:
Ρίξτε στο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, τα μπαχαρικά και ξεκινήστε το ανακάτεμα με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίξτε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να αφρίσει, και αμέσως μετά ρίξτε τον αφρισμένο χυμό μέσα στο μείγμα σας. Προσθέστε το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια ρίξτε το σιμιγδάλι και στο τέλος προσθέστε όλο το αλεύρι. Χτυπήστε δυνατά τη ζύμη με το σύρμα. Αμέσως μετά ξεκινήστε το ζύμωμα!
Ζύμωμα:
Πιάστε μικρές ποσότητες ζύμης (όσο ένα βερίκοκο) και φτιάξτε μικρές πλακουτσωτές μπαλίτσες στην παλάμη σας. Συντάξτε τα κουλουράκια σας στη σειρά με μια μικρή απόσταση ανάμεσά τους για να μη κολλήσουν στο ψήσιμο!
Ψήσιμο:
Ψήστε στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά με μισή ώρα! Προσοχή: Αρπάζουν εύκολα! Μην ξεχαστείτε! Το χρώμα τους πρέπει να είναι σκούρο καφέ!
Καλή επιτυχία!
Πηγή