Υλικά για τη ζύμη:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρετσίνα
1/2 κιλό (περίπου .....3.5 κούπες) αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κούπες τριμμένο μήλο
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κούπα σταφίδες
1 κ.τ.γ. κανέλα
1/4 κ.τ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά και μόλις έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται εύκολα, την αφήνουμε στην άκρη να 'σταθεί' για περίπου 10'. Σημείωση: Μην περιμένετε να φουσκώσει. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με τα υλικά για τη γέμιση. Έπειτα κόβουμε κομμάτια ζύμης (ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε τα πιτάκια), τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι ή με πλάστη, βάζουμε μία κουταλιά της γέμισης στη μέση, και την ξαναπλάθουμε μπαλάκι. Το μέγεθος θα μείνει σχεδόν ίδιο μετά το ψήσιμο οπότε υπολογίστε ανάλογα.
Ψήνουμε στους 180C για 45΄.
Προαιρετικά: μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ρετσίνα
1/2 κιλό (περίπου .....3.5 κούπες) αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
2 κούπες τριμμένο μήλο
1 κούπα καρυδόψιχα
1 κούπα σταφίδες
1 κ.τ.γ. κανέλα
1/4 κ.τ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά και μόλις έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και πλάθεται εύκολα, την αφήνουμε στην άκρη να 'σταθεί' για περίπου 10'. Σημείωση: Μην περιμένετε να φουσκώσει. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με τα υλικά για τη γέμιση. Έπειτα κόβουμε κομμάτια ζύμης (ανάλογα τι μέγεθος θέλουμε τα πιτάκια), τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι ή με πλάστη, βάζουμε μία κουταλιά της γέμισης στη μέση, και την ξαναπλάθουμε μπαλάκι. Το μέγεθος θα μείνει σχεδόν ίδιο μετά το ψήσιμο οπότε υπολογίστε ανάλογα.
Ψήνουμε στους 180C για 45΄.
Προαιρετικά: μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.