Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Νηστίσιμη Πίτσα



Υλικά
για τη ζύμη
2 1/4 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κιλό αλεύρι
2 κουτ. σούπας...
αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
λίγο λάδι

για τη γέμιση
10-15 πιπεριές κέρατο
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντομάτα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
ζύμη
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το νερό να διαλυθεί.039Προσθέτουμε το αλεύρι,το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.041Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.042Μόλις φουσκώσει (περίπου 1΄ώρα μετά) βάζουμε στο ταψί λίγο λάδι,παίρνουμε τη μισή ζύμη και την στρώνουμε στο ταψί.050
Στρώση

Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.043Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.Ρίχνουμε πρώτα τις πιπεριές να τηγανιστούν,044έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.046Προσθέτουμε την ντομάτα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και το μαϊντανό.Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν.048Τα αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε τη γέμιση πάνω στο ζυμάρι,απλώνοντάς το ομοιόμορφα.052Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά το ζυμάρι.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!