Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Συνταγή Τζιτζιμπύρας με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία


Η παραδοσιακή ολιστική ιατρική (σ.σ. pentapostagma.gr – holistic medicine) το ginger χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση διαφόρων συμπτωμάτων, που εκτείνονται από τη ναυτία ως τον πόνο. Το τζίντζερ συνεισφέρει στη μείωση των συμπτωμάτων ναυτίας και έμετου, αλλά δεν είναι η μόνη του ιδιότητα. ....


Οι ωφέλιμες επιδράσεις του είναι αναρίθμητες. Για περισσότερα από 2.000 χρόνια, οι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν το τζίντζερ για να αντιμετωπίσουν συμπτώματα ναυτίας, ενοχλήσεις στο στομάχι, αρθρίτιδα καθώς και καρδιακές παθήσεις και διαταραχές.

Το τζίντζερ δύναται να μειώσει τις χρόνιες φλεγμονές, να ανακουφίσει από πόνο και ημικρανίες. Είναι επίσης ευεργετικό στην αντιμετώπιση των επιπλοκών του διαβήτη. Το τζίντζερ περιέχει τζιντζερόλη και σογκαόλη, και αυτά τα ενεργά συστατικά του προσδίδουν τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Συνταγή Τζιτζιμπύρας: Θεραπεύστε τις Χρόνιες Φλεγμονές, Αντιμετωπίστε τον Πόνο και τις Ημικρανίες

Το τζίντζερ περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου, που είναι απαραίτητο για την κατάλληλη λειτουργία της καρδιάς, και μαγγάνια, ένα μεταλλικό στοιχείο που αυξάνει την αντίσταση σε διάφορες ασθένειες, και ενισχύει τη λειτουργία του καρδιακού και κυκλοφορικού συστήματος. Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε πυρίτιο, που συνεισφέρει στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών, των δοντιών και των νυχιών. Περιέχει βιταμίνες των συμπλεγμάτων A, C, E, B και μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο, σίδηρο, ψευδάργυρος, ασβέστιο και βήτα-καροτίνη.

Ανακούφιση από τον Πόνο και τις Φλεγμονές

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το τζίντζερ έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους, και από τους πόνους της μέσης. Επίσης, μειώνει τις φλεγμονές και τις ημικρανίες. Είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό για τις γυναίκες, καθώς ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου.

Επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το τζίντζερ διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες, και σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ginger μπορεί να αναστείλει τον σχηματισμό φλεγμονωδών στοιχείων.

Το τζίντζερ ανακουφίζει από τα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης

Το τζίντζερ εμφανίζει την ίδια επίδραση όπως αρκετά αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά. Ο συνδυασμός τζίντζερ και φύλλων ταμάρινδου είναι εξαιρετικός για τα κρυώματα και το βήχα. Απλώς βράστε λίγο τζίντζερ και φύλλα ταμάρινδου σε ζεστό νερό, λιώστε το μίγμα και προσθέστε μέλι.

Συνταγή Τζιτζιμπύρας

Συστατικά:
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ.
2 φλιτζάνια απεσταγμένο νερό.
Μέλι.
Σόδα ή Ανθρακούχο νερό.
1 χυμό lime.
Μικρά κομμάτια lime (για γαρνίρισμα).

Τρόπος Παρασκευής / Προετοιμασία:

Βράστε δύο φλιτζάνια νερό, και στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ. Μειώστε την ένταση της φωτιάς σε μέτρια ως χαμηλή, και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για πέντε λεπτά.

Κατεβάστε το από τη φωτιά και στραγγίξτε το.

Κατά το σερβίρισμα, χρησιμοποιήστε 1 μέρος σιροπιού τζίντζερ και 3 μέρη ανθρακούχου νερού. Σερβίρετέ το με πάγο. Για πιο γλυκιά γεύση χρησιμοποιήστε μέλι και προσθέστε λίγο χυμό lime ή λεμονιού.

Απολαύστε άφοβα αυτό το ευεργετικό ρόφημα!!
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!