To ρετζούβελακ είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης B12, αποτελεί ένα εξαιρετικό προβιοτικό που αναζωογονεί την εσωτερική χλωρίδα και καταπολεμά τον μύκητα candida.
Συνταγή:
Μισό φλιτζάνι κόκκοι σιταριού για ψωμί – να έχουν .....
μουλιάσει για 24 ώρες (τους προμηθευόμαστε από ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Νερό πηγής ή φίλτρου
Αλέθουμε τους κόκκους σιταριού. Τους χωρίζουμε σε δύο μερίδες και τοποθετούμε κάθε μερίδα σε ένα μεγάλο βάζο. Γεμίζουμε τα βάζα με νερό μέχρι επάνω. Τα καλύπτουμε με γάζα και τη στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 3 ημέρες. Την τέταρτη ημέρα το ρετζούβελακ είναι έτοιμο. Φιλτράρουμε καλά το υγρό (να μην περιέχει κόκκους ούτε ίζημα) και το διατηρούμε στο ψυγείο. Διατηρείται για αρκετές ημέρες. Φτιάχνουμε καινούρια ποσότητα δύο φορές την εβδομάδα.
πηγη
Συνταγή:
Μισό φλιτζάνι κόκκοι σιταριού για ψωμί – να έχουν .....
μουλιάσει για 24 ώρες (τους προμηθευόμαστε από ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
Νερό πηγής ή φίλτρου
Αλέθουμε τους κόκκους σιταριού. Τους χωρίζουμε σε δύο μερίδες και τοποθετούμε κάθε μερίδα σε ένα μεγάλο βάζο. Γεμίζουμε τα βάζα με νερό μέχρι επάνω. Τα καλύπτουμε με γάζα και τη στερεώνουμε με ένα λαστιχάκι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 3 ημέρες. Την τέταρτη ημέρα το ρετζούβελακ είναι έτοιμο. Φιλτράρουμε καλά το υγρό (να μην περιέχει κόκκους ούτε ίζημα) και το διατηρούμε στο ψυγείο. Διατηρείται για αρκετές ημέρες. Φτιάχνουμε καινούρια ποσότητα δύο φορές την εβδομάδα.
πηγη