Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Φτιάξε εύκολα και πεντανόστιμα κουλουράκια!



Νοστιμότατα κουλουράκια δίχρωμα!

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού ....
λαδι
Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά ξύσμα από πορτοκάλι ή 2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι .
Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζουμε στα δύο.
Στο ενα ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλιου και το πλάθουμε. Αν χρειάζεται ρίχνουμε και λίγο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.Δεν βάζουμε πολύ αλευρι γιατι θα σφίξει πολυ στο ψήσιμο.
Στο άλλο μισό ρίχνουμε τη σκόνη κακάο και το ζυμώνουμε
Πλάθουμε τα κουλουράκια παίρνοντας 2 κορδονάκια ασπρης και κακάο ζύμης και τα πλάθουμε σε πλεζουδα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!