Μια συνταγή για τους ξακουστούς κουραμπιέδες, όπως τους φτιάχνουν στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, στην Καβάλα.
Bήμα 1: Χτυπήστε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέστε ....τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.
Bήμα 2: Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη, προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν, το μπράντυ και την κανέλα. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά.
Bήμα 3: Ρίξτε έπειτα τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
Bήμα 4: Πλάστε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε τους στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν πασπαλίστε τους με άχνη ζάχαρη.
Bήμα 5: Τους τοποθετείτε σε στρογγυλή πιατέλα σε στρώσεις, τη μία πάνω από την άλλη.
Λίστα υλικών για 6 άτομα :
600γρ. αμύγδαλο ψίχα, με τη φλούδα
600γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κρόκοι αυγών
250γρ. ζάχαρη ψιλή
900γρ. αλεύρι
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ μπράντι
2kg ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)