ΥΛΙΚΑ
750 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
750 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
750 γραμμάρια ζάχαρη
750 γραμμάρια ......νερό
50 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
λίγο μαστίχα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε λεκάνη το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη μαστίχα.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κενώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο λαμαρινάκι.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το Σάμαλι μας.
Ψήνουμε σς 220C και μόλις ροδίσει, βγάζουμε και κόβουμε μπακλαβαδωτά.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και από πάνω και από κάτω.
Όπως είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με σιρόπι 32ο.
Το σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει.
750 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
750 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
750 γραμμάρια ζάχαρη
750 γραμμάρια ......νερό
50 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
λίγο μαστίχα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε λεκάνη το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη μαστίχα.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Κενώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο λαμαρινάκι.
Στρώνουμε ομοιόμορφα το Σάμαλι μας.
Ψήνουμε σς 220C και μόλις ροδίσει, βγάζουμε και κόβουμε μπακλαβαδωτά.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και από πάνω και από κάτω.
Όπως είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με σιρόπι 32ο.
Το σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει.