Τι χρειαζόμαστε:
3 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδη)
2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
2/3 κούπας....... κακάο σκόνη
3 1/2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
2/3 κούπας σπορέλαιο ή ταχίνι (για όποιον τη θέλει άλαδη)
2 κούπες πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό ή κρύο νερό
2/3 κούπας....... κακάο σκόνη
2 κουβερτούρες
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
Για μια πιο σοκολατένια απόλαυση,μπορείτε να κάνετε γλάσο!
Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδη)
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!
Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!
3 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
Για μια πιο σοκολατένια απόλαυση,μπορείτε να κάνετε γλάσο!
Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
3-4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο ή νερό(για όποιον τη κάνει άλαδη)
Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο(ή το ταχίνι) με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλάδα (ή το νερό).
Σε μια λεκάνη έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίξερ (εκτός της κουβερτούρας).
Λιώνουμε τη κουβερτούρα και τη προσθέτουμε στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με μαργαρίνη ή με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Χύνουμε το μίγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θέλει καλό χτύπημα με το μίξερ για να έχουμε πιο αφράτο αποτέλεσμα!
Αν θέλετε να είναι ρευστό από μέσα (όπως το σουφλέ σοκολάτας) βγάλτε τη σοκολατόπιτα στα 45 λεπτά!