Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Μύδια αχνιστά με σκόρδο και λεμόνι


Εν πρώτοις να θυμίσω ότι τρώμε μύδια και όστρακα μόνο τους μήνες που έχουν «ρ», οπότε ΜάΡτιος, είναι οκ!

Δεύτερον, να σας δώσω λίγο θάρρος ώστε να αποφασίσετε να κάνετε αυτό το συγκλονιστικό πιάτο μόνοι σας αντί να περιμένετε να σας το σερβίρουν σε κάποιο εστιατόριο, αν και όταν πάτε.

Και κυρίως, δεν είναι καλύτερα να διαλέξετε τα μύδια μόνοι σας αντί να ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε συντρίμμια μυδιών στο πιάτο όταν θα φάτε έξω;

Υλικά
1 κρεμμύδι μέτριο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό .....λεμονιού
½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
3 κιλά μύδια (Πάτε στον ψαρά και του λέτε : Θέλω μύδια, τόσο απλό)
1 κουταλάκι φρέσκο άνιθο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο το κρεμμύδι και το σκόρδο
Σε ελαιόλαδο, σε μεγάλη κατσαρόλα τα ασπρίζουμε
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κρασί
Τα βάζουμε να κοχλάξουν
Τότε προσθέτουμε και τα μύδια και ανακατεύουμε.
Σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας (υποχρεωτικά)
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα μύδια
Οσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε
Κινείστε δυναμικά την κατσαρόλα να πάρουν όλα τα μύδια τους χυμούς και τα αρώματα
Ρίχνετε άνιθο ψιλοκομμένο και σερβίρετε αμέσως, τρώγεται καυτό
Είναι τόσο απλό!

Σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία συνοδεύουν τα αχνιστά λεμονάτα μύδια με τηγανητές πατάτες (Moules-frites). Πίνουν επίσης μπύρα ξανθιά, άσπρη, μαύρη, βαρελίσια...άφθονη.





Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!