Αμυγδαλωτά γρήγορα και όχι και τόσο επιβαρυντικά, μόνο η ζαχαρίτσα είναι κάπως.
Συνταγή.
250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα,
350 γραμμάρια .....ζάχαρη,
3 ασπράδια από μέτρια αυγά.
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα σε δύο δόσεις, όχι όλα μαζί, να γίνουν σαν σιμιγδάλι ψιλό. Στη γυάλα του μίξερ (μπλέντερ) βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη μαζί και τα χτυπάμε, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα συνεχίζουμε το χτύπημα, γίνεται μια ζύμη κολλώδης, τέτοια που όταν θα βάζουμε κουταλίτσες σε ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου να μην απλώνει, αν απλώνει πολύ βάζουμε λίγο ακόμη τριμμένο αμύγδαλο, αν είναι πολύ σφιχτή βάζουμε λίγο ασπράδι ακόμη. Βγάζουμε λοιπόν κουταλίτσες όσο ένα καρυδάκι μέτριο και βάζουμε από πάνω ένα αμυγδαλάκι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 20-30 λεπτά στον αέρα. Βγάζουμε το ταψί αφήνουμε 10 λεπτά και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε τα αμυγδαλωτά. Τα τρώμε έτσι ή διπλά γεμισμένα με μαρμελάδα Μιαμ μιιαμ
πηγη