Υλικά συνταγής
500 γρ. κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλ. τριμμένη.... φρυγανιά
1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αλατίζετε ελαφρώς.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κ.σ. νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά. *
Περνάτε τα κολοκυθάκια σας πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και αφού καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως.
Βάζετε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο, τα βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα και τα ψήνετε για 15′ περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αναποδογυρίζετε τα κολοκυθάκια τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15′ περίπου.
* Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ή αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι κ.λ.π.