Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η πιο νόστιμη και εύκολη καρμπονάρα χωρίς αβγά και έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Η απόλυτη μακαρονάδα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος, για μας που είμαστε μακαρονάδες!

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μακαρόνια της αρεσκείας σας (Νο. 12)
300 γρ. τυριά τριμμένα (γραβιέρα, γκούντα, παρμεζάνα)
200 γρ. μπέϊκον (πολύ χονδροκομμένα)
1 φλυτζάνι ....νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια *
1 κ.σ. μαργαρίνη
Αλάτι χονδρό
Κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με χονδρό αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες για το χρόνο βρασίματος του παρασκευαστή τους. Φροντίζουμε να τα βράσουμε «αλ τέντε».

Εν τω μεταξύ όσο τα μακαρόνια βράζουν, βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει.

Μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα κομμένα κομμάτια μπέϊκον και τα σωτάρουμε χωρίς να κάνει σκληρή κρούστα.

Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα ρίχνουμε με πηρούνι – με τα υγρά τους- κατευθείαν από τη κατσαρόλα στο τηγάνι με το μπέϊκον και προσθέτουμε και μισό φλ. νερό από αυτό που βράσαμε τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το μπέϊκον και προσθέτουμε τα τα τριμμένα τυριά.

*Η αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος. Σε αυτή τη περίπτωση βάζετε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε. Αν όχι προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος χωρίς το υπόλοιπο νερό και ανακατεύετε. Μόλις λιώσουν τα τυριά και ενσωματωθούν με τη κρέμα γάλακτος κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!