Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πούτιν: Το Grexit θα βλάψει Ελλάδα και ΕΕ

Ηχηρή παρέμβαση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση Ελλάδας - Ευρώπης, έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik της Μόσχας.

« Η ''σπέκουλα'' για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη («Grexit»), εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι .....επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδαCorriere della Sera λίγο πριν την επίσκεψή του στο Μιλάνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος, στη συνέντευξή του σημείωσε ότι η Ρωσία οικοδομεί σχέσεις με την Ελλάδα, «ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, ή της ευρωζώνης ή είναι μέλος του ΝΑΤΟ».

«Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς ιστορικούς συνεργασίας με την Ελλάδα», δήλωσε σημειώνοντας ότι πρόκειται για «κυριαρχικό δικαίωμα» του ελληνικού λαού να αποφασίζει διαφορετικές συμμαχίες.

Λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση της συνέντευξης του Ρώσου Προέδρου στην ιταλική εφημερίδα είχε υπάρξει η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Πούτιν την οποία ακολούθησε δήλωση του Ρώσου Υπουργού Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

«Από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ελλάδα πρέπει να βρει τα σωστά βήματα που θα της επιτρέψουν να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!