Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

To Cern χειραγωγεί και τον καιρό!

Το Cern κάνει πολλά και συμφέρει. Έχει διάφορα προγράμματα που τρέχουν ταυτόχρονα και ένα από αυτά είναι να “πειραματίζεται” με τα σύννεφαΚι ενώ αρχές Φεβρουαρίου υποτίθεται ότι έκλεινε για να ετοιμάσει τους νέους ισχυρότερους και ταχύτερους αντιδραστήρες, τα δημοσιεύματα με τα επιτεύγματα τους συνεχίζονταν.

Πείραμα του CERN βοηθά στην έρευνα για το κλίμα
Τα πειράματα που σχεδιάζονται και εκτελούνται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) έχουν συχνά ευρύτερο επιστημονικό ή και κοινωνικό αντίκτυπο. Πληροφορίες που σχετίζονται με το πείραμα CLOUD, αναμένεται να βοηθήσουν τους επιστήμονες να.....
κατασκευάσουν καλύτερα μοντέλα για το κλίμα στον πλανήτη μας.

Υπεύθυνοι του συγκεκριμένου πειράματος, δημοσίευσαν μία μελέτη στο περιοδικό Nature, στην οποία περιγράφουν μια αντίδραση με την οποία σχηματίζονται σωματίδια τα οποία αποτελούν τους «σπόρους» από τους οποίους γεννιούνται τα σύννεφα.

Αν και το πείραμα είχε ως πρωταρχικό σκοπό τη μελέτη της επίδρασης των κοσμικών ακτινών στο σχηματισμό των νεφών, στη συνέχεια εμπλουτίστηκε ώστε να μπορεί να απαντά σε νέες ερωτήσεις σχετικά με την αλληλεπίδραση των αεροζόλ με τα σύννεφα. Οι χημικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην ατμόσφαιρα δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως σε μικροσκοπικό επίπεδο, όπως τονίζει και η Διακρατική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ παίζουν μεγάλο ρόλο στο κλίμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα τα σύννεφα δημιουργούνται από σωματίδια αεροζόλ, καθώς οι υδρατμοί δεν μπορούν να συμπυκνωθούν αυθόρμητα κι από μόνοι τους. Η μισή ποσότητα των αεροζόλ προέρχεται από τη γη (σταγονίδια νερού από τη θάλασσα, σκόνη κτλ)ενώ το υπόλοιπο μισό σχηματίζεται από αέρια, καθώς υγροποιούνται. Τα σύννεφα παίζουν ένα πολύ κεντρικό ρυθμιστικό ρόλο στο κλίμα: ανακλούν ένα μεγάλο μέρος από τις ακτίνες του Ήλιου, ενώ ένα άλλο το απορροφούν και στη συνέχεια το επανεκπέμπουν στη Γη, έχοντας συνολικά μια ψυχραντική επίδραση.

Στο πείραμα μελετήθηκε ο ρόλος που έχουν χημικές ενώσεις με βάση το άζωτο (το κύριο συστατικό της γήινης ατμόσφαιρας) στη δημιουργία αεροζόλ. Οι ενώσεις αυτές ονομάζονται αμίνες, και υπάρχουν σε μικρές συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα. Δημιουργούνται είτε από φυσικές διαδικασίες, είτε εξαιτίας ανθρώπινης επίδρασης. Οι ερευνητές βρήκαν πως παρότι είναι σπάνιες, οι αμίνες παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό αεροζόλ, και συνεπώς και στο σχηματισμό των νεφών,εξαιτίας μια αντίδρασης στην οποία συμμετέχουν με μόρια θειικού οξέος.

Για το πείραμα χρησιμοποιήθηκε ένας ειδικά σχεδιασμένος καθαρός θάλαμος στον οποίο προσομοιώνονται πλήρως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μελετάται με τέτοια πιστότητα μια ατμοσφαιρική διαδικασία σε μοριακό επίπεδο.

Η προσομοίωση των κοσμικών ακτίνων, που είναι και ο βασικός σκοπός του πειράματος, γίνεται με πίονια, τα οποία είναι σωματίδια που δημιουργεί το Σύγχροτρο πρωτονίων του CERN. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι αμίνες και το θειικό οξύ δημιουργούν πολύ σταθερά μόρια, τα οποία δεν επηρεάζουν οι κοσμικές ακτίνες. Τα επόμενα βήματα του πειράματος είναι η επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας σε άλλα μόρια αεροζόλ, ώστε να εκτιμηθεί το κατά πόσο επηρεάζουν συνολικά το κλίμα στη Γη.

Με “κλειστό” το Cern, τα δημοσιεύματα για το πρόγραμμα CLOUD συνεχίζονταν:

CERN experiment sheds new light on cloud formation

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι προσδιορίζει ένα βασικό συστατικό υπεύθυνο για το σχηματισμό νέων σωματιδίων αερολυμάτων πάνω από ένα μεγάλο μέρος της ατμόσφαιρας – και τα αερολύματα και οι επιπτώσεις τους στα σύννεφα έχουν αναγνωριστεί από την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή ως η μεγαλύτερη πηγή αβεβαιότητας στα τρέχοντα μοντέλα του κλίματος.

Jasper Kirkby, πείραμα CLOUD

TEDed animates clouds and cosmic rays

Συννεφιασμένη κλιματική αλλαγή: Πώς τα σύννεφα επηρεάζουν τη θερμοκρασία της Γης είναι το δεύτερο βίντεο της σειράς TEDed / CERN για την εκδήλωση TEDxCERN που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Jasper Kirkby εξηγεί γιατί οι επιστήμονες πρέπει να καταλάβουν περισσότερα για τα αερολύματα και τα σύννεφα για να προβλέψουν την άνοδο θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης με μεγαλύτερη ακρίβεια. Το πείραμα CLOUD στο CERN έχει ως στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς τα σύννεφα σχηματίζονται στην ατμόσφαιρα

Με τούτα και με κείνα, οι πανίσχυροι και παντοκράτορες του Cern, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα λεφτά τους δεν πάνε χαμένα, ότι η κλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση του πλανήτη είναι δεδομένη (όσοι επιστήμονες δεν συμφωνούν με αυτό δεν θεωρούνται επιστήμονες) και ότι ΜΌΝΟ πειραματίζονται σε έναν ειδικά σχεδιασμένο καθαρό θάλαμο και όχι σε όλον τον πλανήτη ψεκάζοντας τον με τα απαραίτητα για τη δημιουργία νεφών αερολύματα, όπως λένε. Και ουδεμία ευθύνη έχουν για το πως έχει καταντήσει το κλίμα και ο καιρός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αλλά δεν τελειώσαμε. Το πείραμα AWAKE έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τη δύναμη των πεδίων που παράγονται από δέσμες πρωτονίων σε κύτταρα του πλάσματος, παράγοντας κλίσεις επιτάχυνσης εκατοντάδες φορές υψηλότερες από εκείνες που χρησιμοποιούνται στις τρέχουσες κοιλότητες ραδιοσυχνοτήτων.
Τι είναι το πλάσμα; Και με ποια απ’ όλα τα “πλάσματα” ασχολείται το AWAKE;


Το γεγονός είναι ένα με πολλές πτυχές που τις βιώνουμε καθημερινά:

Cern και HAARP δεν έχουν πάψει λεπτό να δουλεύουν.
Οι χημικοί αεροψεκασμοί ολοένα και αυξάνουν
Το κλίμα ολοένα και διαλύεται -ακραία φαινόμενα, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων σε όλον τον πλανήτη
Το νευρικό μας σύστημα γίνεται ολοένα και πιο εύθραυστο και η ψυχολογία μας πάει από το κακό στο χειρότερο – και δεν φταίνε μόνο τα μνημόνια
Έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές προ πολλού βάζοντας σε κίνδυνο όλο το δημιούργημα. Σε περίπτωση “ατυχήματος” κανείς δεν θα έχει την ευκαιρία για μεταμέλεια, κανείς δεν θα προλάβει σε κανέναν καν να πει “σ’ τα λεγα…”

πηγη

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!