Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αυθεντικά Λευκαδίτικα νηστίσιμα λαδοκούλουρα

Μαλακά και αφράτα κουλούρια που μοσχοβολάνε!
Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κρασοπότηρο ζάχαρη
1/2 ποτήρι ...ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι ούζο
1/2 κ.σ. κανέλλα
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μάραθο τριμμένο (ξερό) ή γλυκάνισο
νερό όσο τραβήξει

Πώς το κάνουμε:
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί σε λεκάνη εκτός από το νερό.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να ξεκολάει η ζύμη απ” τα χέρια. Αφήνουμε καμιά ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε τα κουλούρια στο κλασικό μακρόστενο σχήμα λαδόνοντας που και που τα χέρια, τα τοποθετούμε σε λαδομένο ταψί και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα να φουσκώσουν (αν τα φτιάξουμε το βράδυ)
Τα ψήνουμε το πρωί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο να πάρουν καφέ χρώμα (αλλιώς αν τα φτιάξουμε τη μέρα αφήστε τα 4-5 ώρες και μετά ψήστε τα. Εγώ τα άφησα στο μπολ σκεπασμένα πάνω στο καλοριφέρ και έγιναν 3πλάσια και αφρός!!)


Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνουν αρκετά κουλούρια και μεγάλα,φουσκωτά! Οπότε προσέξτε να τα πλάσετε λεπτά και μακρυά για να μην βγούν σαν φρατζολάκια!! καλή επιτυχία!!!!!!!

H ποσότητα αρωματικών είναι θέμα γούστου.

πηγη

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!