Για την ζύμη:
1300 γρ.αλευρι
200 γρ.λαδι ηλιελαιο (οτι σας αρεσει)
200 γρ. ζαχαρη
250 γρ.στημενο πορτοκαλι
4 κουτ.του γλυκου .....
γεματα μπεϊκιν
500 γρ.νερο
1 κουτ.του γλυκου κοφτο κανελλογαρυφαλλα
Για το σιρόπι:
2 1/2 κιλα ζαχαρη
2 1/2 κιλα νερο
3 κουτ. της σουπας γλυκοζη
5 γαρυφαλλα
1 ξυλακι κανελλα
2-3 σταγονες λαδι (δεν ζαχαρωνουν τα γλυκα μας)
Οδηγίες
Σε μια μεγαλη κουπα ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μας και σταδιακα ριχνουμε τα υγρα μας. Ζυμωνουμε καλα προσεχοντας η ζυμη μας να ειναι μαλακια αλλα να μην κολλαει στα χερια και επειδη το αλευρι παιζει σπουδαιο ρολο βαζουμε η βγαζουμε 1-2 κουταλιες μεχρι να επιτυχουμε την σωστη ζυμη.
Πλαθουμε σαν αυγουλακια και στρωνουμε σε ταψι οπου εχουμε βαλει λαδωμενη λαδοκολλα. Τα ψηνουμε σε 170 βαθμους για 20 λεπτα.
Σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει αρκετο ηλιελαιο να καψει και τηγανιζουμε τα φοινικια μας για 1 το πολυ 2 λεπτα μεχρι να παρουν αυτο το πολυ ωραιο χρυσο χρωμα (προσοχη να μην τα καψουμε). Τα βγαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι ν αφησουν το λαδι τους.
Βραζουμε 10 λεπτα όλα τα υλικά για το σιροπι μας. Σε ζεστο σιροπι ριχνουμε τα χλιαρα φοινικια μας μεχρι να σιροπιαστουν πολυ καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν θελετε, μπορειτε να κανετε την μιση συνταγη, γιατι γινονται πολλα τα φοινικια μας ,αλλα σας υποσχομαι οτι τη δευτερη φορα που θα τα φτιαξετε, θα την κανετε ολοκληρη.
πηγη
1300 γρ.αλευρι
200 γρ.λαδι ηλιελαιο (οτι σας αρεσει)
200 γρ. ζαχαρη
250 γρ.στημενο πορτοκαλι
4 κουτ.του γλυκου .....
γεματα μπεϊκιν
500 γρ.νερο
1 κουτ.του γλυκου κοφτο κανελλογαρυφαλλα
Για το σιρόπι:
2 1/2 κιλα ζαχαρη
2 1/2 κιλα νερο
3 κουτ. της σουπας γλυκοζη
5 γαρυφαλλα
1 ξυλακι κανελλα
2-3 σταγονες λαδι (δεν ζαχαρωνουν τα γλυκα μας)
Οδηγίες
Σε μια μεγαλη κουπα ανακατευουμε ολα τα στερεα υλικα μας και σταδιακα ριχνουμε τα υγρα μας. Ζυμωνουμε καλα προσεχοντας η ζυμη μας να ειναι μαλακια αλλα να μην κολλαει στα χερια και επειδη το αλευρι παιζει σπουδαιο ρολο βαζουμε η βγαζουμε 1-2 κουταλιες μεχρι να επιτυχουμε την σωστη ζυμη.
Πλαθουμε σαν αυγουλακια και στρωνουμε σε ταψι οπου εχουμε βαλει λαδωμενη λαδοκολλα. Τα ψηνουμε σε 170 βαθμους για 20 λεπτα.
Σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει αρκετο ηλιελαιο να καψει και τηγανιζουμε τα φοινικια μας για 1 το πολυ 2 λεπτα μεχρι να παρουν αυτο το πολυ ωραιο χρυσο χρωμα (προσοχη να μην τα καψουμε). Τα βγαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι ν αφησουν το λαδι τους.
Βραζουμε 10 λεπτα όλα τα υλικά για το σιροπι μας. Σε ζεστο σιροπι ριχνουμε τα χλιαρα φοινικια μας μεχρι να σιροπιαστουν πολυ καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν θελετε, μπορειτε να κανετε την μιση συνταγη, γιατι γινονται πολλα τα φοινικια μας ,αλλα σας υποσχομαι οτι τη δευτερη φορα που θα τα φτιαξετε, θα την κανετε ολοκληρη.
πηγη