Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Λικέρ Αρμπαρόριζα


Υλικά : 750 ml κρασί ξηρό (όποιο εσείς προτιμάτε, ροζέ, λευκό ή κόκκινο, ή ρετσίνα)
150 γραμμάρια ζάχαρη
15-20 φύλλα αρμπαρόριζας
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά) 2-3 .....
γαρύφαλλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φύλλα της αρμπαρόριζας .
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε , συγχρόνως ρίχνουμε
και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει η
ζάχαρη βάζουμε το μείγμα μέσα σε γυάλινο βάζω (καλό είναι να τον έχουμε
πλύνει καλά και να τον έχουμε αποστειρώσει ) , προσθέτουμε τα φύλλα της
αρμπαρόριζας την κανέλα και τα γαρύφαλλα το κλείνουμε , Το βάζουμε στο
ντουλάπι μας και τα ανακινούμε πότε πότε .
Μετά από 15-20 μέρες είναι έτοιμο. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε όμορφα
μπουκάλια, για να σερβίρουμε.
Και την ίδια μέρα μπορούμε να το καταναλώσουμε αλλά όσο περνάει ο καιρός
είναι ακόμα καλύτερο.

2ος Τρόπος (Για τους βιαστικούς )
Εκτέλεση : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί , τη ζάχαρη , και τα φύλλα αρμπαρόριζας,
ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη , μόλις αρχίσει να
βράζει, μετράμε 10 λεπτά . Στη συνέχεια, το βγάζουμε την κατσαρόλα από
το μάτι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας μέλι ,
ανακατεύουμε .
Το αφήνουμε για 10 ώρες (ή όλη τη νύχτα) στην κατσαρόλα να κρυώσει.
Την άλλη μέρα το φιλτράρουμε και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο
στο ψυγείο. Σερβίρεται με πάγο.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!