Υλικά:
▪1 μπουκάλι λευκό κρασί ξηρό 750 ml
▪375 γρ. ζάχαρη
▪1 ξυλάκι κανέλα
▪3-4 γαρύφαλλα
▪χυμός από
2 μανταρίνια
▪φλούδες από 2 μανταρίνια
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά και από τη στιγμή που πάρει βράση τα βράζω για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τα αφήνω καμιά ώρα μέσα στη κατσαρόλα να κρυώσει καλά και έπειτα αδειάζω σε ένα μπουκάλι το λικέρ. Επίσης μέσα στο μπουκάλι βάζω το ξυλάκι της κανέλας και τις φλούδες κομμένες σε λωρίδες για να συνεχίσουν να αφήνουν τα αρώματά τους στο λικέρ. Ετοιμο!!
πηγη
▪1 μπουκάλι λευκό κρασί ξηρό 750 ml
▪375 γρ. ζάχαρη
▪1 ξυλάκι κανέλα
▪3-4 γαρύφαλλα
▪χυμός από
2 μανταρίνια
▪φλούδες από 2 μανταρίνια
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά και από τη στιγμή που πάρει βράση τα βράζω για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τα αφήνω καμιά ώρα μέσα στη κατσαρόλα να κρυώσει καλά και έπειτα αδειάζω σε ένα μπουκάλι το λικέρ. Επίσης μέσα στο μπουκάλι βάζω το ξυλάκι της κανέλας και τις φλούδες κομμένες σε λωρίδες για να συνεχίσουν να αφήνουν τα αρώματά τους στο λικέρ. Ετοιμο!!
πηγη