Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ψωμί με νουτέλα

Δεν είναι το κλασικό ψωμί που ξέρετε – είναι μια φρατζόλα γεμιστή με γλυκιά νουτέλα, ζεστή ζεστή κατευθείαν από το φούρνο σας.
Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε:.....

– 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
– 3/4 κούπας γάλα
– 1 αβγό
– 8 γραμμάρια ζάχαρη
– 2 γραμμάρια αλάτι
– βούτυρο
– Νουτέλα
Πρώτα, βάλτε τη μαγιά στο αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε, και μετά προσθέστε το αβγό και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια αλάτι και ζάχαρη, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το γάλα.

Ανακατέψτε το μίγμα για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας. Ανακατέψτε τη ζύμη για άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνει τελείως μαλακή. Τώρα περιμένετε και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια.
Κάντε την επίπεδη και κόψτε τη μία πλευρά σε αρκετές λωρίδες. Βάλτε όση νουτέλα θέλετε στην άλλη πλευρά, μετά ρολάρετε τη και βάλτε τις λωρίδες που κόψατε πάνω πάνω.
 Αφού το κάνετε ρολό, αλείψτε με ένα πινέλο λίγο αβγό και ψήστε στους 180 για 15-20 λεπτά.
Κάντε καλύτερα δύο ρολά, επειδή είναι πολύ νόστιμο για να φάτε μόνο ένα! Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους και την οικογένεια σας σήμερα!
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!