Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Μηλοπιτάκια

Υλικά

Για τη ζύμη:

1/2 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι ρετσίνα

1 φαρίνα up

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση:

3-4 μήλα τριμμένα στο τρίφτη

2-3 κουταλιές της σούπας.... ζάχαρη

2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά

3-4 κουταλιές της σούπας κανέλα

Και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε το μείγμα δίπλα, σκεπασμένο.

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη φρυγανιά και τη κανέλα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης (περίπου όσο ένα κεφτεδάκι) και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα, σαν ένα μικρό στρογγυλό πιτάκι, προσέχοντας να μην κάνουν τρύπες.

Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση στη μέση. Το διπλώνουμε σαν τυροπιτάκι και στη συνέχεια με την άκρη του πιρουνιού πιέζουμε τις 2 πλευρές ώστε να κλείσουν και να κολλήσουν καλά.

Έχουμε τοποθετήσει στο ταψί της κουζίνας λαδόκολλα και τοποθετούμε μέσα με προσοχή τα μηλοπιτάκια. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1/2 ώρα (ανάλογα με το φούρνο).

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με άχνη με το σουρωτήρι του τσαγιού.

Θα συνοδεύσουν τέλεια τον πρωινό καφέ σου αλλά και το απογευματινό τσαγάκι.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!