Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ερντογάν Εισβάλλει στις Γειτονικές του Χώρες και η Ελλάδα τον Καλεί στη Χίο !!!!!

Μαθαίνουμε με έκπληξη ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Έλληνας π/θ και ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Mega, προέβησαν σε μια πρωτοβουλία, στα πλαίσια επίλυσης του προσφυγικού, ώστε να πραγματοποιηθεί τριμερής μίνι – σύνοδος στη Χίο με τη συμμετοχή της Άγγελα Μέρκελ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι, «Εμείς θα πάρουμε μια πρωτοβουλία, την έχουμε πει, είναι μια πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού που τη στηρίζουμε πρακτικά ως υπουργείο Εξωτερικών, θα συγκαλέσουμε στη Χίο μια συνάντηση ανάμεσα στην Μέρκελ, τον Ερντογάν και σε εμάς και μάλιστα σχεδιάζουμε μετά να περάσουμε απέναντι στη Σμύρνη για να δούμε και τις δύο πλευρές», σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία. «Μπορεί να είναι και στις αρχές του Φλεβάρη», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι Μέρκελ και Εντρογάν έχουν συμφωνήσει κατ’ αρχήν με τη συνάντηση.

Στην ίδια συνέντευξη μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε επίσης ότι... «έχουμε ένα ειδικό πρόβλημα με την «ποιότητα» των οικονομικών μεταναστών που έρχονται από το Μαρόκο, υπάρχουν πολλά εγκληματικά στοιχεία. Αυτοί, όπως ξέρετε, πετάνε από Αλγέρι και Μαρόκο με 50 ευρώ μόνο στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί μετακινούνται στα παράλια και περνάνε. Αυτούς δεν έπρεπε να τους αφήνουν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης». Πάνω από 750.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει από το Αιγαίο στην Ελλάδα και την Ευρώπη από την αρχή του χρόνου.

Τώρα βέβαια εμείς με τη σειρά μας αναρωτιόμαστε ποιος άραγε φταίει που έχουν περάσει όλοι αυτοί οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι γνωστό κ. Κοτζιά ότι τους μετακινεί το ίδιο το Τουρκικό κράτος για να δημιουργείται πρόβλημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να εκβιάζουν όλο τον κόσμο. Αλλά αυτά δεν τα ξέρουμε και θέλουμε να τα συζητήσουμε ; Αλλά με ποιους θα συζητήσουμε με τους Τούρκους που αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία των νησιών μας ; Άραγε στο νησί που τους καλέσατε κ Κοτζιά πόσες παραβιάσεις έχουνε κάνει ; Αλλά εδώ έχουμε και την πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας σε γειτονικά της κράτη κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου. Είναι λοιπόν δυνατόν να καλούμε αυτούς τους τρομοκράτες και δολοφόνους για συζητήσεις στην Ελλάδα και μάλιστα στο ιστορικό νησί της Χίου που τόσα έχει υποστεί από αυτό το δολοφονικό έθνος στο παρελθόν ; δηλαδή ποιο είναι το μήνυμα της Ελλάδας ; μήπως είμαστε και αδέρφια ; Θεωρούμε μεγάλο ολίσθημα αυτή τη συνάντηση και πιστεύουμε ότι δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα, όχι μόνο εμείς σαν Ελλάδα αλλά και όλη η ΕΕ αν αυτοί δεν σεβαστούν την κυριαρχία των άλλων κρατών, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατάφορα καθημερινά παραβιάζουν. Η μόνη πρωτοβουλία μας στο θέμα πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι η καταγγελία των Τούρκων στην ΕΕ και όλα τα διεθνή fora, προκειμένου να σταματήσει κάθε συζήτηση και συμφωνία μαζί τους αν δεν σεβαστούν έμπρακτα τα άλλα κυρίαρχα κράτη (Ελλάδα, Κύπρο, Συρία, Ιράκ, …), αλλά και τις συμφωνίες που ήδη έχουν υπογράψει και ποτέ δεν έχουν εφαρμόσει.



πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!