ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ)
500 γρ αλευρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ (για ολες τις χρησεις)
2 φακελακια μαγια ξερη
1 κ.γλυκου αλατι
1 κ.γλυκου.... ζαχαρη
1 ποτηρι νερου,χλιαρο νερο
Λαδι για το τηγανι
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ)
5 μετριες πατατες
2 κρεμμυδια ξερα
Τριμμενη φετα οση θελετε
Λιγο ανηθο
Αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολιτσα βραζουμε τις πατατες,
στην συνεχεια τις
θρυμματιζουμε,ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ανηθο,τριμμενη φετα
λιγο αλατι,πιπερι και ανακατευουμε καλα την γεμιση.
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη,το αλατι ανακατευουμε,
και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο,
μεχρι να φτιαξουμε
μια μαλακια και ευκολοπλαστη ζυμη.
Ανοιγουμε μικρα ολοστρογγυλα πιτακια,
και με ενα κ.γλυκου βαζουμε γεμιση
και το κλεινουμε.
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε μπολικο αραβοσιτελαιο,το αφηνουμε να καψει
και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα
απ'ολες τις πλευρες.
Τρωγοντε ζεστα,ακομα και κρυα πολυ ευχαριστα.
Ειναι μια συνταγη παρα πολυ νοστιμη με αφρατη ζυμη,οπου μπορειτε να την
γεμισετε με την δικη σας φαντασια..
500 γρ αλευρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ (για ολες τις χρησεις)
2 φακελακια μαγια ξερη
1 κ.γλυκου αλατι
1 κ.γλυκου.... ζαχαρη
1 ποτηρι νερου,χλιαρο νερο
Λαδι για το τηγανι
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ)
5 μετριες πατατες
2 κρεμμυδια ξερα
Τριμμενη φετα οση θελετε
Λιγο ανηθο
Αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολιτσα βραζουμε τις πατατες,
στην συνεχεια τις
θρυμματιζουμε,ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,ανηθο,τριμμενη φετα
λιγο αλατι,πιπερι και ανακατευουμε καλα την γεμιση.
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι,την μαγια,την ζαχαρη,το αλατι ανακατευουμε,
και ριχνουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο,
μεχρι να φτιαξουμε
μια μαλακια και ευκολοπλαστη ζυμη.
Ανοιγουμε μικρα ολοστρογγυλα πιτακια,
και με ενα κ.γλυκου βαζουμε γεμιση
και το κλεινουμε.
Σε μια κατσαρολιτσα βαζουμε μπολικο αραβοσιτελαιο,το αφηνουμε να καψει
και τηγανιζουμε μεχρι να παρουν ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα
απ'ολες τις πλευρες.
Τρωγοντε ζεστα,ακομα και κρυα πολυ ευχαριστα.
Ειναι μια συνταγη παρα πολυ νοστιμη με αφρατη ζυμη,οπου μπορειτε να την
γεμισετε με την δικη σας φαντασια..