O φλοιός του μανταρινιού έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενώ διευκολύνει την πέψη.
Θα χρειαστείτε:
10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κ. αμυγδαλόψυχα
650 γρ....... ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το πλάθετε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
πηγη
Θα χρειαστείτε:
10 μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κ. αμυγδαλόψυχα
650 γρ....... ζάχαρη Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Χοντροτρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το πλάθετε σε μπαλίτσες ίσα με ένα καρύδι και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
πηγη