Υλικά2-3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
330 ml ανθρακούχο νερό ή σόδα προαιρετικά με άρωμα λεμονιού
190 γρ.φαρίνα κοσκινισμένη
1 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ.κίτρινο σκληρό τυρί τριμμένο
2 κ.σούπας γεμάτες ....πάπρικα καπνιστή
1 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
2 κ.γλυκού αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο μισό μισό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγήςΒάζουμε τη σόδα σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού. Ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το τυρί αναδεύοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο πηχτό χυλό. Τον βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί περίπου μισή ώρα και εντωμεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τα χωρίζουμε σε δαχτυλίδια. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ανάλογο λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά ώστε να μην φύγει ο χυλός από τα κρεμμύδια.
Βουτάμε λίγα λίγα δαχτυλίδια στο χυλό και με τη βοήθεια πιρουνιού ρίχνουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι να τηγανιστούν μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα και από τις δυο μεριές.
Τα σερβίρουμε ζεστά φτιάχνοντας μια σος με γιαούρτι, μαγιονέζα και πάπρικα καπνιστή.