Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι το πρώτο και βασικότερο βήμα στην αποτελεσματική διαχείριση του σακχάρου.
Μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ταμπρίζ στο Ιράν και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition δείχνει ότι ένα αγαπημένο αφέψημα που υπάρχει σε κάθε σπίτι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη......
Τρία φλιτζάνια χαμομήλι την ημέρα φάνηκε πως βελτιώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε διάστημα δύο μηνών.
Οι ερευνητές χώρισαν 64 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30 έως 60 ετών, σε δύο ομάδες: η μία έπινε αφέψημα χαμομηλιού (3 g/150 mL ζεστό νερό) και η άλλη νερό τρεις φορές την ημέρα (μετά από κάθε γεύμα) για δύο μήνες.
Οι αναλύσεις των αιματολογικών δειγμάτων υπέδειξαν ότι, σε διάστημα 8 εβδομάδων, η ομάδα του χαμομηλιού παρουσίαζε μειωμένα επίπεδα σακχάρου και βελτιωμένο αντιοξειδωτικό προφίλ σε σύγκριση με την ομάδα του νερού.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα οφείλονται στην κερσετίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που περιέχει το χαμομήλι, η οποία επιδρά θετικά στα ένζυμα που ελέγχουν την εκδήλωση του διαβήτη.
Μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ταμπρίζ στο Ιράν και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition δείχνει ότι ένα αγαπημένο αφέψημα που υπάρχει σε κάθε σπίτι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη......
Τρία φλιτζάνια χαμομήλι την ημέρα φάνηκε πως βελτιώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε διάστημα δύο μηνών.
Οι ερευνητές χώρισαν 64 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30 έως 60 ετών, σε δύο ομάδες: η μία έπινε αφέψημα χαμομηλιού (3 g/150 mL ζεστό νερό) και η άλλη νερό τρεις φορές την ημέρα (μετά από κάθε γεύμα) για δύο μήνες.
Οι αναλύσεις των αιματολογικών δειγμάτων υπέδειξαν ότι, σε διάστημα 8 εβδομάδων, η ομάδα του χαμομηλιού παρουσίαζε μειωμένα επίπεδα σακχάρου και βελτιωμένο αντιοξειδωτικό προφίλ σε σύγκριση με την ομάδα του νερού.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα οφείλονται στην κερσετίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που περιέχει το χαμομήλι, η οποία επιδρά θετικά στα ένζυμα που ελέγχουν την εκδήλωση του διαβήτη.