Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Δείτε το απόλυτο κόλπο για να βρείτε δουλειά μέσω Facebook

Όσο περισσότερους φίλους έχει στο Facebook τόσο πιο εύκολο είναι να βρεις δουλειά, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Journal of Labor Economics.
Η έκθεση εξετάζει αν η «ισχυρή» ή «ασθενής» σχέση μεταξύ του χρήστη και των φίλων του στο Facebook βοηθά όταν αυτός ....ψάχνει να βρει δουλειά.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν photo tags και wall post ώστε να μετρήσουν τη σχέση επαγγέλματος και προφίλ φίλων στο Facebook.
Έτσι, όπως δείχνει η έρευνα, αν οι διαδικτυακοί φίλοι κάποιου είναι και στην πραγματική ζωή πολύ καλοί φίλοι, τότε υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βοηθήσουν έναν χρήστη να βρει δουλειά.
Το Facebook δεν λειτουργεί σαν το πραγματικό περιβάλλον επαφών και φιλιών ενός χρήστη, όμως προσομοιάζει στις πραγματικές συνθήκες, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι εκτός από τους «ισχυρούς» φίλους και οι «ασθενείς» λειτουργούσαν στο ίδιο μοτίβο (της βοήθειας αναζήτησης δουλειάς ή καλύτερης δουλειάς στους φίλους τους).
Ήδη 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας είναι δημοσιευμένες στο Facebook, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες συμβουλεύονται το Facebook για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου, την στιγμή που πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ έχει λογαριασμό στο Facebook.

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!