Υλικά
2 κύβοι μαγιά φρέσκια
1 φακελάκι μαγιά ξερή
½ λίτρο χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ....σπορέλαιο
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να την ντικαταστήσετε με ζάχαρη καρύδας)
1 κ.γ μαχλέπι
½ κ.γ μαστίχα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1150 γρ. αλεύρι (περίπου)
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Πιάνω τη μαγιά με ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, 4 κ.σ αλεύρι, 1 κ.σ ζάχαρη και αφήνω να φουσκώσει. Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και όταν φουσκώσει το προζύμι, το προσθέτω σε αυτό. Ρίχνω το αλεύρι λίγο – λίγο (κοσκινισμένο), ζυμώνω και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, ξαναζυμώνω, πλάθω τα τσουρέκια και τα βάζω σε ταψί για να φουσκώσουν και πάλι. Ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου 170ο C) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
πηγή
2 κύβοι μαγιά φρέσκια
1 φακελάκι μαγιά ξερή
½ λίτρο χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ....σπορέλαιο
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη (μπορείτε να την ντικαταστήσετε με ζάχαρη καρύδας)
1 κ.γ μαχλέπι
½ κ.γ μαστίχα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
1150 γρ. αλεύρι (περίπου)
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Πιάνω τη μαγιά με ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό, 4 κ.σ αλεύρι, 1 κ.σ ζάχαρη και αφήνω να φουσκώσει. Ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και όταν φουσκώσει το προζύμι, το προσθέτω σε αυτό. Ρίχνω το αλεύρι λίγο – λίγο (κοσκινισμένο), ζυμώνω και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, ξαναζυμώνω, πλάθω τα τσουρέκια και τα βάζω σε ταψί για να φουσκώσουν και πάλι. Ψήνω σε μέτριο φούρνο (περίπου 170ο C) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
πηγή