Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ μέ ΣΤΑΦΙΔΕΣ.

ΥΛΙΚΑ:
6 μέ 7 φλυτζάνια μπομποτάλευρο ... (Καλαμποκάλευρο) !
2 φλυτζάνια σταφίδες ξανθές
1 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζανι ζάχαρη
3 πορτοκάλια - Από τά 2 παίρνουμε τό ξύσμα καί τό χυμό τους & τό τρίτο αφού τό καθαρίσουμε τό κόβουμε κύβους καί τό προσθέτουμε στόν χυλό
5 κουταλάκια .....μπέικιν πάουντερ
2 μέ 3 βανίλιες
Γλυκό Κεράσι ή Βύσινο ή Σταφύλι γιά τό γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυτζάνια μέλι
2 φλυτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Ανακατεύετε τό καλαμποκάλευρο μέ τό λάδι, τή ζάχαρη, τίς σταφίδες, τίς βανίλιες, τό χυμό καί τό ξύσμα τών πορτακαλιών καί τό κομμένο πορτοκάλι σέ κύβους, τό μπέκιν πάουντερ καί χλιαρό νερό όσο νά γίνει ένας πηχτός χυλός.
2) Αδειάζετε τό χυλό σέ λαδωμένο ταψί καί ψήνετε τό γλυκό σέ μέτριο φούρνο γιά 45 μέ 50 λεπτά μέχρι νά ροδίσει.
3) Τό περιχύνετε μέ τό χλιαρό σιρόπι καί τό αφήνετε νά κρυώσει.
Τό κόβετε σέ κομμάτια καί τό σερβίρετε γαρνιρισμένο μέ γλυκό κεράσι ή βύσινο ή σταφύλι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ... ! ! !  πηγη

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!