Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γμρ ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1/4 κούπα ....νερό
2 αβγά
1 κ.τ.γ baking soda
1/2 κούπα βουτυρόγαλα
2 κ.τ.γ εσάνς βανίλιας
1 συσκευασία marsmallows μικρά
Για την επικάλυψη:
100 γρμ ανάλατο μαλακό βούτυρο
3 κ.τ.σ κακάο
6 κ.τ.σ γάλα
350 γμρ ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα
1 κ.τ.γ εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και χρησιμοποιήστε για το κέικ ταψάκι διαστάσεων 33 x 23 x 5 cm
Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το κακάο, το βούτυρο, το λάδι και 1/4 κούπας νερό και φέρτε τα σε σημείο βρασμού.
Προσθέστε το ζεστό μείγμα, στο μπολ με το αλεύρι που ετοιμάσατε πιο πάνω.
Χτυπήστε σε ένα μπολ, τα αυγά, τη baking soda, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια. Αφού αφρατέψουν, προσθέστε τα στο σοκολατένιο σας μείγμα και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά. Βάλτε το στο ταψάκι σας που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μην σας κολλήσει.
Ψήστε για 25-30 λεπτά.
Καθώς ψήνεται το κέικ σας, φτιάξτε την επικάλυψη, λιώνοντας το βούτυρο μέσα στο κακάο και το γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, βγάλτε το από τη φωτιά.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη μέρα και ρίξτε αργά και ανακατεύοντας παράλληλα τους ξηρούς καρπούς και τη βανίλια. Βγάλτε το κέικ από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε επάνω τα μικρά marshmallows και ρίξτε το ζεστό μείγμα της επικάλυψης που ετοιμάσατε.
Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε το χωρίς ενοχές!
Καλή επιτυχία!
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γμρ ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα κακάο
1/4 κούπα ....νερό
2 αβγά
1 κ.τ.γ baking soda
1/2 κούπα βουτυρόγαλα
2 κ.τ.γ εσάνς βανίλιας
1 συσκευασία marsmallows μικρά
Για την επικάλυψη:
100 γρμ ανάλατο μαλακό βούτυρο
3 κ.τ.σ κακάο
6 κ.τ.σ γάλα
350 γμρ ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα
1 κ.τ.γ εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και χρησιμοποιήστε για το κέικ ταψάκι διαστάσεων 33 x 23 x 5 cm
Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το κακάο, το βούτυρο, το λάδι και 1/4 κούπας νερό και φέρτε τα σε σημείο βρασμού.
Προσθέστε το ζεστό μείγμα, στο μπολ με το αλεύρι που ετοιμάσατε πιο πάνω.
Χτυπήστε σε ένα μπολ, τα αυγά, τη baking soda, το βουτυρόγαλα και τη βανίλια. Αφού αφρατέψουν, προσθέστε τα στο σοκολατένιο σας μείγμα και ανακατέψτε πάρα πολύ καλά. Βάλτε το στο ταψάκι σας που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μην σας κολλήσει.
Ψήστε για 25-30 λεπτά.
Καθώς ψήνεται το κέικ σας, φτιάξτε την επικάλυψη, λιώνοντας το βούτυρο μέσα στο κακάο και το γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, βγάλτε το από τη φωτιά.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη μέρα και ρίξτε αργά και ανακατεύοντας παράλληλα τους ξηρούς καρπούς και τη βανίλια. Βγάλτε το κέικ από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε επάνω τα μικρά marshmallows και ρίξτε το ζεστό μείγμα της επικάλυψης που ετοιμάσατε.
Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε το χωρίς ενοχές!
Καλή επιτυχία!