Υλικά
Για ταψί διαμέτρου 26 εκ.:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ...... πορτοκάλια (ξεφλουδισμένα)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το Flora με βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Ταυτόχρονα πολτοποιούμε τα πορτοκάλια. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στο μίξερ μαζί με το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε και το πορτοκάλι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, βάζουμε σε τυχαίο σημείο το νόμισμα τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C, για 1 ώρα περίπου. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει σε σχάρα. Διακοσμούμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σπόρους ροδιού πριν τη σερβίρουμε.