Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Παστές σαρδέλες ή γαύρος


ΥΛΙΚΑ

Όσα ψάρια θέλω να παστώσω

Αλάτι ημίχονδρο

Ξίδι

Λάδι


ΕΚΤ'ΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα ψάρια από κεφάλια, εντόσθια και λέπια

Πλένω πολύ καλά τα ψάρια

Σε σουρωτήρι βάζω μια στρώση αλάτι και αραδιάζω σε στρώσεις οριζοντίως και καθέτως τα ψάρια βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις αλάτι (μια στρώση οριζόντια ψάρια,μια στρώση αλάτι,μια στρώση κάθετη ψάρια μια στρώση αλάτι κ.ο.κ) Τελειώνω με μια στρώση αλάτι.

Από πάνω τοποθετώ ένα πιάτο με ένα βάρος που να πιέζει τα ψάρια.Το σουρωτήρι το βάζω μέσα σε βαθύ μεγάλο μπολ στο οποίο θα στραγγίζουν τα υγρά των ψαριών

Τα αφήνω στο ψυγείο για 24 ώρες

Μετά τα βγάζω και τα ξεπλένω καλά

Τα τοποθετώ σε ξίδι για 2-3 ώρες

Κατόπιν τα βγάζω από το ξίδι και τα τοποθετώ σε τάπερ με λάδι

Διατηρούνται στο ψυγείο και συνοδεύουν τα φαγητά και τους μεζέδες μας

Καλή επιτυχία

Νίνα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!