Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μπουγάτσα (πολύ ωραία)




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 - 2 φλιτζάνια ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 βανίλια


1 κουταλιά της σούπας βιτάμ ή φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο

Σφολιάτα

Άχνη ζάχαρη

Κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα

Τοποθετώ μια κατσαρόλα στη φωτιά στην οποία βάζω το γάλα,τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι

Ανακατεύω τα υλικά συνεχώς σε μέτρια φωτιά και παράλληλα προσθέτω τη βανίλια

Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα αραιή προς μέτρια και να κάνει φουσκάλες

Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο ,ανακατεύω ώσπου να λιώσει

Προσθέτω ένα -ένα τα αυγά ανακατεύοντας έντονα ώστε να ενσωματωθούν ομαλά στην κρέμα

Αφήνω την κρέμα να χλιάνει




Κατασκευή μπουγάτσας

Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψί

Αν έχω δύο μεγάλα φύλλα σφολιάτας,τοποθετώ το ένα στο ταψί φροντίζοντας η ζύμη να είναι ανασηκωμένη στα τοιχώματα

Αδειάζω μέσα την κρέμα και φροντίζω να απλωθεί, σκεπάζω με το άλλο φύλλο ενώνοντας τις άκρες του με το κάτω φύλλο

Τρυπάω με ένα μαχαίρι σε μερικά σημεία την επιφάνεια και ψήνω στους 250 βαθμούς

Είναι έτοιμη όταν έχει ροδίσει η επιφάνεια

Αν έχω μικρά φυλλαράκια σφολιάτας ,βάζω σε κάθε ένα από μια κουταλιά της σούπας κρέμα , αφού έχω βρέξει τις άκρες του και σκεπάζω με ένα άλλο φυλλαράκι που έχω βρέξει τις άκρες ώστε να ενωθούν

Ψήνω ώσπου να ροδίσουν στους 220 - 250 βαθμούς

Μετά το φούρνο αφήνω 10 λεπτά και πασπαλίζω άχνη ζάχαρη και κανέλα

Καλή επιτυχία

Νίνα



Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!