ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο βούτυρο βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
6 φρέσκα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω σε μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάω σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Προσθέτω τις βανίλιες και τους κρόκους και συνεχίζω το κτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
Ανακατεύω με πιρούνι και απαλές κινήσεις τη μαρέγκα με το μείγμα του βουτύρου ώσπου να ενωθούν καλά και η κρέμα είναι έτοιμη.
Διατηρείται στο ψυγείο.
Μπορώ να υγράνω φρυγανιές, μπισκότα ή κουλουράκια που περίσσεψαν ή σαβαγιάρ, με γάλα ή κονιάκ ή άλλο λικέρ ή ζουμί κομπόστας και να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω τούρτα τοποθετώντας τα κατά στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα.
Τελειώνω με κρέμα και γαρνίρω με διάφορα υλικά της αρεσκείας μου.
Καλή επιτυχία!