Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Μηλοπιτάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη φαρίνα)
1 ποτ. του νερού αραβοσιτέλαιο
1/2 ποτ. του κρασιού λευκό κρασί
Για τη γέμιση
2 μήλα τριμμένα από το χονδρό του τρίφτη
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας γαλέτα......


λίγες σταφίδες
λίγα καρύδια χονδροκομμένα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω τη ζύμη.Όταν ξεκολλάει από τα χέρια είναι έτοιμη
Ανοίγω χονδρό φύλλο και με κουπ-πατ κόβω στρογγυλά πιτάκια
Σε μπολ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης
Σε κάθε πιτάκι βάζω λίγη γέμιση και το κλείνω σαν μισοφέγγαρο
Σε ταψί βάζω αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ τα πιτάκια
Ψήνω για 15΄στους 200 βαθμούς
Όταν τα βγάλω από το φούρνο τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη
Καλή επιτυχία
Νίνα




Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!