Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
2  πακέτα μπισκότα Πτι-μπερ
250  ένα πακέτο Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2   φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ.του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα...

7   κουτ. της σούπας κακάο
3   αυγά φρέσκα
2   βανίλιες
3   κουτ. της σούπας κονιάκ

Για το γαρνίρισμα: 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα  ,φρούτα γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζω τα μπισκότα
Σε μπολ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν, ενώ χτυπάω συνεχώς ,προσθέτω ένα-ένα τ'αυγά, τις βανίλιες, το κακάο και το κονιάκ
Προσθέτω στο μείγμα  τα μπισκότα και τα καρύδια
Ανακατεύω με ένα κουτάλι να αναμειχθούν και βάζω το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει
Όταν είναι έτοιμο το βγάζω από το ψυγείο ,το βάζω σε μια λαδόκολλα και του δίνω κυλινδρικό σχήμα
Τοποθετώ το γλυκό σε μια πιατέλα , το περιχύνω με τη λιωμένη κουβερτούρα και διακοσμώ με τα φρούτα γλασέ
Καλή επιτυχία
Νίνα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!