Μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας οδοντόκρεμα, η οποία θα είναι αποτελεσματική, πιο ήπια με τα καλά μας βακτήρια που μας προστατεύουν, και τέλος, και πολύ πιο φτηνή από τις φίρμες που βρίσκουμε στην αγορά.
Συστατικά, (απλά-απλούστατα!)Πέντε κουταλάκια διττανθρακική (μαγειρική) σόδα
Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό ψιλοτριμμένο
Πέντε κουταλάκια φυτική ...γλυκερίνη (τη βρίσκετε στο φαρμακείο, κι έχει πάρα πολλές εφαρμογές)
Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, ή ευκάλυπτου, ή δυόσμου, ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει.
Μισό κουταλάκι ζάχαρη στέβιας (προαιρετικά)
2 σταγόνες Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Αν θέλετε να φτιάξετε παιδική οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο μέντας, και λίγο από φράουλα ή άλλο φρούτο.
Η διαδικασία είναι απλή:
Αναμειγνύετε τα υλικά σας σ'ένα μπολάκι χρησιμοποιώντας τη γλυκερίνη για να πετύχετε την υφή της οδοντόκρεμας, και αποθηκεύετε σε μπουκαλάκι με στόμιο σταγονόμετρου, το οποίο θα κόψετε στο πάχος του στομίου του κλασικού σωληναρίου οδοντόκρεμας.
Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους. Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο!
Εναλλακτικά, μπορείτε δυο φορές την εβδομάδα να βουρτσίζετε τα δόντια σας με ένα μείγμα διττανθρακικής σόδας, με 2-3 σταγόνες υπεροξείδιο υδρογόνου. Το γνωστό μας οξυζενέ, δηλαδή, από το φαρμακείο. Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στο οξυζενέ που αραιώνει της βαφές μαλλιών.
Αυτό δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε γιατί ξεθυμαίνει, αλλά μπορείτε να έχετε ένα βαζάκι σόδα δίπλα σ΄ένα μπουκαλάκι οξυζενέ, στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Απλά βάλτε σόδα στην οδοντόβουρτσά σας, και στάξτε πάνω της οξυζενέ.
Αν το πρόβλημά σας είναι η πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμμα που θα περιέχει 50% μηλόξυδο, και 50% νερό. Μπορεί να μην είναι η "'έκρηξη δροσιάς" που βλέπετε στις διαφημίσεις, αλλά δεν προκαλεί και τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις..
Πηγήthesecretrealtruth.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!