Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Βάφλες εύκολες και νόστιμες


Υλικά
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
270 γρ. αλεύρι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, χωρίς να κάψει
1 κουτ. σούπας σκόνη βανίλιας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
350 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό

Εκτέλεση

Χτυπάω καλά τα αυγά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα (για περίπου 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά). Βγάζω την ψημένη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω.

Σημ.: Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.


Καλή επιτυχία!

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!