Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Μπισκοτάκια Νηστίσιμα Έκπληξη

Μια εύκολη συνταγή για νοστιμότατα μπισκοτάκια που μπορούν να γίνουν όμορφα πτι-φουρ για τον καφέ μας...

Υλικά:
- 1 ποτήρι ρετσίνα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 250 γραμμάρια βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 φαρίνα απ ή αλεύρι όσο πάρει με 1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- λίγο σουσάμι
- μαρμελάδα ροδάκινο, βερίκοκο ή φράουλα για το γέμισμα των πτι-φουρ

Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη τελείως.
- Προσθέτουμε τη ρετσίνα, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλεύρι και ζυμώνοντας.
- Μόλις η ζύμη μας γίνει αρκετά αφράτη και ξεκολλάει από τα χέρια μας με ευκολία είναι έτοιμη.
- Στρώνουμε σε ταψιά φούρνου λαδόκολλα (με αυτήν τη δόση βγαίνουν 4 ταψιά) και αρχίζουμε να φτιάχνουμε σχήματα με κουπ ατ (στρόγγυλα ή καρδούλες ή ορθογώνια).
- Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την πατάμε με το χέρι μας να ανοίξει έχοντας πάχος 1 εκ. και φτιάχνουμε τα σχεδιάκια.
- Βάζουμε τα κουλουράκια στο πρώτο ταψί που γεμίσαμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθούν καλά από κάτω.
- Αν θέλουμε σε μερικά ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
- Συνεχίζουμε για να ψήσουμε και τα υπόλοιπα ταψιά.
- Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν παίρνουμε δύο δύο τα γεμίζουμε μέσα με μαρμελάδα και τα κάνουμε πτι-φουρ.
- Μπορούμε όμως να τα φάμε και σκέτα χωρίς μαρμελάδα, είναι πολύ νόστιμα.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!