Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ψωμί μπύρας γεμιστό με ελιές και φέτα! Γευστικότατο και πικάντικο.

Υλικά:
1 φαρίνα ολικής 500 γρ
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
350 ml μπύρα
Λίγη ρίγανη ή ....δεντρολίβανο για το πασπάλισμα

Υλικά:
(Για την γέμιση)
Ένα φλυτζάνι ελιές πράσινες και μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κουταλάκι ρίγανη
300 γρ φέτα σκληρή πικάντικη

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

Kόβουμε την φέτα σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε την φέτα με τις ελιές και προσθέτουμε την ρίγανη.

Ανακατεύουμε την φαρίνα με το αλάτι,

προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την μπύρα και ζυμώνουμε
μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί.
Στρώνουμε μέσα την ζύμη και την απλώνουμε καλά.

Τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο και την κλείνουμε σε ρολό,
φροντίζοντας να ενωθούν καλά οι άκρες.

Με τις παλάμες μας την πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλύψει την φόρμα,

πασπαλίζουμε με ρίγανη ή δεντρολίβανο
και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.

Εν τω μεταξύ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Ψήνουμε το ψωμί για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.

Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε πάνω σε σχάρα να μισοκρυώσει
και κόβουμε σε κομμάτια.

Εξ ίσου απολαυστικό ζεστό ή κρύο!


Πηγή




Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!