Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κάτι για να γλυκαθούμε..


Υλικά
Για 12 muffins:
1 ¾ φλυτζάνια φαρίνα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα....

¾ φλυτζανιού ζάχαρη
1 αυγό
½ φλυτζάνι σπορέλαιο
½ φλυτζάνι γιαούρτι πλήρες
1 βανίλια
2 ώριμες μπανάνες

Εκτέλεση:



Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 165 βαθμούς. Αν δεν έχουμε αέρα τότε ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 και αυξάνουμε το χρόνο ψησίματος κατά 2-3 λεπτά περίπου.
Αλείφουμε με λάδι τις φορμίτσες.
Ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και την ζάχαρη.


Σε άλλο μπολ λιώνουμε με πηρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το αυγό, το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.


Ενσωματώνουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με τις μπανάνες, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν ανακατέψουμε πολύ ώρα κινδυνεύουμε να έχουμε ένα μίγμα σκληρό που δεν θα ψηθεί σωστά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.

Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια προσέχοντας να τα γεμίσουμε κατά τα ¾ μόνο, για να μην ξεχειλίσουν με το ψήσιμο και χυθούν!


Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή τα muffins είναι έτοιμα, αλλιώς ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 2-3 λεπτά και μετά τα βγάζουμε σε πιατέλα.


Απολαύστε τα σαν πρωϊνό, με τον απογευματινό καφέ ή σαν ένα γλυκό σνακ στο γραφείο!


Πηγή


Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!