Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τζέιμς Μποντ: η ιστορία επαναλαμβάνεται (;) Η 24η ταινία Τζέιμς Μποντ θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο του 2015. Με τους ίδιους βασικούς δημιουργούς

Λένε ότι στο Χόλιγουντ αξίζεις όσο η τελευταία ταινία σου και όταν η τελευταία ταινία σου έχει φέρει στα ταμεία παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα για σένα στην επόμενη.
Δεν είναι καθόλου παράξενο λοιπόν που όπως ανακοινώθηκε προσφάτως, ο Σαμ Μέντες, δημιουργός του «Skyfall» που όντως έφτασε στο 1 δις. δολ. παγκοσμίως, θα είναι ο σκηνοθέτης της άτιτλης, προς το παρόν, αμέσως επόμενης ταινίας 007.

Ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ για τέταρτη φορά στην καριέρα του θα φορέσει το κοστούμι του πράκτορα της βρετανικής αντικατασκοπίας και ο Τζον Λόγκαν, σεναριογράφος του «Skyfall», θα γράψει και πάλι το σενάριο.

Το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι οι δημιουργοί της νέας ταινίας να έχουν έμπνευση ισάξια με το «Skyfall» που ενδεχομένως να είναι η καλύτερη ταινία Τζέιμς Μποντ που έχει γυριστεί ποτέ. Σίγουρα είναι η λιγότερο σχηματική και η περισσότερο «ψυχολογική». Κρίνοντας από το παρελθόν του Μέντες άλλωστε, δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι που θα έμοιαζε με κλώνο των προηγούμενων Μποντ.

Ο Μέντες, σκηνοθέτης με τεράστια θεατρική εμπειρία, κέρδισε το Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «American beauty», ενώ στο ενεργητικό του βρίσκονται επίσης ταινίες όπως ο «Δρόμος της απώλειας», ο «Δρόμος της επανάστασης» και το «Σύριζα».

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι ο 48 χρονος σκηνοθέτης είχε δημοσίως δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να καθίσει ξανά στην καρέκλα της σκηνοθεσίας μιας ταινίας Μποντ. Το θέατρο είναι η μεγάλη αγάπη του Μέντες και στα σχέδιά του βρίσκονταν παραγωγές όπως η πρόσφατη μιούζικαλ επιτυχία του στο Μπρόντγουεϊ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

---------------------------

ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Η 24η επίσημη ταινία Τζέιμς Μποντ θα είναι η δεύτερη που σκηνοθετεί ο Σαμ Μέντες μετά το «Skyfall». Tι έχει γίνει ως τώρα από το 1962 όταν ο Τέρενς Γιανγκ σκηνοθέτησε την πρώτη, το «Δρ. Νο»;

Τζον Γκλεν (5): «Για τα μάτια σου μόνο», «Octopussy», «Επιχείρηση: Κινούμενος Στόχος», «Με το δάχτυλο στη σκανδάλη», «Προσωπική εκδίκηση»




Γκάι Χάμιλτον
(4): «Goldfinger», «Τα διαμάντια είναι παντοτεινά», «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν», «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι»





Τερενς Γιανγκ
(3): «Δρ. Νο», «Από την Ρωσία με αγάπη», «Επιχείρηση: Κεραυνός»





Λούις Γκίλμπερτ
(3): «Ζεις μονάχα δυο φορές», «Η κατάσκοπος που μ' αγάπησε», «Επιχείρηση: Μουνρέικερ»






Μάρτιν Κάμπελ
(2): «Goldenye», «Casino Royale»








Μάικλ Απτεντ
(1): «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός»







Ρότζερ Σπότισγουντ
(1): «Το αύριο δεν πεθαίνει ποτέ»






Λι Ταμαχόρι
(1): «Πέθανε μια άλλη μέρα»








Μαρκ Φόρστερ
(1): «Quantum of Solace»







Πίτερ Χαντ
(1): «Στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος»









Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!