Μήπως
μπορείτε να αξιοποιήσετε το ρολό από το χαρτί κουζίνας αντί να το
πετάξετε; Μήπως τα τσόφλια αυγού δεν είναι απλά σκουπίδια;
Διαβάστε που
και πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
1. Ρολά από χαρτί κουζίνας: (φωτ.1) Τα κόβετε στη μέση ή σε 3 κομμάτια και τα χώνετε στο χώμα. Χρησιμεύουν σαν προστασία των σπόρων από παράσιτα και περιορίζει το χώρο μέσα στον οποίο μεγαλώνουν. Κάτι σαν απορροφήσιμη γλάστρα δηλαδή.
2. Τσόφλια αυγού: Τα τσόφλια από αυγό περιέχουν πολύ ασβέστιο και όχι μόνο κάτι που τα κάνει ιδανικό λίπασμα για λαχανικά και ιδίως ντομάτες.
3. Χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ: Αναμείξτε μία μικρή ποσότητα με το χώμα και αφήστε το νάτριο να βοηθήσει τα λαχανικά σας όπως τις ντομάτες και τις πιπεριές να δυναμώσουν..
4. Τσόφλια από ξηρούς καρπούς: Φιστίκια, ηλιόσποροι- λειτουργούν επίσης ευεργετικά για τα λαχανικά και τα φυτά σας αρκεί να έχετε ξεπλύνει το αλάτι.
5. Στυμμένα λεμόνια και grapefruit: Αφήστε τα ανάποδα επάνω στο χώμα και τα σκουλίκια θα ξεχάσουν τα φυτά και τα λαχανικά σας. Όλα τα έντομα θα «κολλήσουν» πάνω τους.
6. Καυτερές πιπεριές: Αλέστε τα σπόρια τους και μουλιάστε τα στο νερό. Μετά ψεκάστε τα φυτά σας. Θα «βάλετε φωτιά» στα παράσιτα χωρίς χημικά – απλά προσέξτε την επαφή με τα μάτια.
7. Θήκες από αυγά: Χώστε τις στο χώμα και μετατρέψτε τες σε μικρά πρώτα γλαστράκια για σπόρους δυόσμου, μαιντανού, βασιλικού κλπ.
πηγή