Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ριζόπιτα γλυκιά




Υλικά συνταγής


1 πακέτο φύλλα για πίτα (εμπορίου)
2 ποτήρια ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ....γάλα
4 αυγά
½ φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη


Διαδικασία συνταγής

Βράζουμε το ρύζι με 4 ποτήρια νερό. Μόλις απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Μόλις κρυώσει προσθέτουμε την κανέλα και τα αυγά χτυπημένα. Λαδώνουμε ένα ταψί ελαφρώς και βάζουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά ελαφρώς ανάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε κι αυτά ανάμεσα και την χαράσουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα. Μόλις κρυώσει ελαφρώς η πίτα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω.

πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!