Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Σπιτικό ψωμί ολικής αλέσεως με μέλι: Απλά υπέροχο

Υλικά
1 κούπα ζεστό νερό
2κ.γ. ξηρή μαγιά
3κ.σ. μέλι
3κ.σ. φυτικό λάδι
1 1/2 κούπα.....
αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2κ.γ. αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
1. Διαλύστε την μαγιά στο ζεστό νερό και προσθέστε το μέλι.
2. Ρίξτε μέσα το αλεύρι ολικής αλέσεως, το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε καλά με σύρμα. Σιγά σιγά προσθέστε το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώστε καλά για μερικά λεπτά και προσθέστε όσο περισσότερο αλεύρι χρειάζεται μέχρι η ζύμη να δέσει. Μπορεί να μην χρειαστούν και οι 2 κούπες αλευριού ή να χρειαστεί λίγο ακόμα.
3. Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη, ελαφρώς κολλώδη, βάλτε την σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήστε την να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια, περίπου για 1 ώρα.
4. Βάλτε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και σχηματίστε μια φρατζόλα. Βάλτε την σε μαι φόρμα για κέικ καλά λαδωμένη και αφήστε την να φουσκώσει μέχρι να είναι περίπου 1εκ. πάνω από τη φόρμα -άλλη μια ώρα περίπου.
5. Ψήστε το ψωμί στους 180C για 25 με 30 λεπτά.

Πηγή



Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!