ΥΛΙΚΑ
Για τα κρουασάν:
• 1 κούπα γάλα χλιαρό
• 30 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
• 1/2 κούπας....
καλαμποκέλαιοΓια τα κρουασάν:
• 1 κούπα γάλα χλιαρό
• 30 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
• 1/2 κούπας....
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1 κουταλιά αλάτι
• 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
Για τη γέμιση:
• 5 – 6 κουταλιές τυρί κρέμα
• 5 -6 κουταλιές ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
• 1 κουταλιά άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κρουασάν, διαλύστε τη μαγιά στο γάλα, ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι και χτυπήστε το μείγμα 2 λεπτά στο μίξερ να γίνει λείο. Ρίξτε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε σε ζύμη μαλακιά, ελαστική. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί! Ζυμώστε τη ζύμη και πλάστε 6 ή 8 μπαλάκια. Ανοίξτε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 3χιλ. Χωρίστε το σταυρωτά στα οκτώ. Σε κάθε όγδοο βάλτε μια κουταλιά γέμιση και τυλίξτε σε κρουασάν. Ψήστε τα στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή