Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

  • 50 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

Μερίδες: περίπου 300 γρ. μπισκότα
Προετοιμασία: 30΄
Ψήσιμο: 12΄
Διαδικασία 

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το χυμό σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων*. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε στη λαμαρίνα. Σχηματίζουμε έτσι σειρές από μπισκότα. Επειδή απλώνουν αρκετά, αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους. Για να μην απλώσουν, μπορούμε να τα βάλουμε σε καραμελόχορτα ή σε φόρμες σιλικόνης.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° - 170° C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.

*Φτιάχνουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοιξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν με την επίδραση του ατμού, προσέχοντας να μην πέσουν μέσα σταγόνες. Αν θέλουμε να τα λιώσουμε σε φούρνο μικροκυμάτων, τα βάζουμε σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα και ρυθμίζουμε το φούρνο στα 600W. Mετά από λίγα δευτερόλεπτα, βγάζουμε και ανακατεύουμε, για να ελέγξουμε αν έχουν λιώσει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να λιώσουν.


Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!