Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φονική καταιγίδα πλήττει τη δυτική Ευρώπη

Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη δυτική Ευρώπη και τουλάχιστον δέκα άτομα έχουν σκοτωθεί, ενώ δεκάδες δρομολόγια αεροπλάνων, πλοίων και τρένων ακυρώθηκαν λόγω των σφοδρών ανέμων και των βροχοπτώσεων που προκάλεσε η .....
φθινοπωρινή καταιγίδα Κρίστιαν.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, ως συνέπεια της σφοδρής καταιγίδας. Στη φωτογραφία τα θύματα είναι, ευτυχώς, μόνο αυτοκίνηταΕνα αγόρι αγνοείται στο Σάσεξ, μία κοπέλα και ένας άντρας σκοτώθηκαν στο Κεντ και στο Γουάτφορντ, από την πτώση δέντρων. Τουλάχιστον 600.000 σπίτια στη νότια Βρετανία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δέκα ετών που γνωρίζει η Βρετανία. Στο Δυτικό Λονδίνο δύο άτομα σκοτώθηκαν, από δέντρα που έπεσαν, το ένα σε σπίτι και το άλλο σε γραμμές αερίου, οπότε προκλήθηκαν εκρήξεις. Πάνω από 100 δέντρα έπεσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο προκαλώντας ζημιές και διακόπτοντας τα δρομολόγια. Οι άνεμοι στη Βρετανία φυσούσαν με ταχύτητα 159 χιλιομέτρων την ώρα. Τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ Ντόβερ και Καλέ σταμάτησαν.

Στο αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκαν 130 πτήσεις. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Στάνστεντ, του Λούτον, του Σάουθεντ. Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία. Εκπρόσωπος της εταιρείας σιδηροδρόμων δήλωσε ότι η λειτουργία του δικτύου θα αποκατασταθεί το νωρίτερο σήμερα. Τα δρομολόγια στη σήραγγα της Μάγχης γίνονται κανονικά.

Στη Γαλλία, περίπου 75.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. Στη Βρετάνη, η θάλασσα και οι άνεμοι (φυσούσαν με ταχύτητα 139 χιλιόμετρα την ώρα) της καταιγίδας Κρίστιαν παρέσυραν μία γυναίκα η οποία αγνοείται. Η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει κινητοποιήσει συνεργεία της από χθες στις περιοχές που απειλούνται από την καταιγίδα και έστειλε ενισχύσεις από άλλες πόλεις προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων στη βόρεια περιφέρεια της χώρας.

Στο Αμστερνταμ μία γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε από την πτώση δέντρων. Η πρώτη καταιγίδα της σεζόν κατευθύνεται τώρα προς τη Δανία και τη βόρεια Γερμανία, στην οποία μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί τρία άτομα.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!