Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η συνταγή για υπέροχες πατατοκροκέτες!

Υλικά:

1 συσκευασία πουρέ πατάτας
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 αυγά χτυπημένα
6 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλυτζάνι.... κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Φρυγανιά τριμμένη
½ λτ. ηλιέλαιο Sol
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Αφού μαγειρέψεις τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τον μεταφέρεις σε ένα μπολ.

2. Πρόσθεσε τώρα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τυρί, τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε. Αν το μείγμα είναι αραιό και δεν πλάθεται καλά, πρόσθεσε λίγο αλεύρι ακόμα.

3. Στη συνέχεια, βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει.

4. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρε μια κουταλιά από το μείγμα και πλάσε σε κεφτέδες ή μακρόστενες κροκέτες.

5. Πέρασε τώρα τις κροκέτες με τη σειρά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

6. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζέστανε αρκετό λάδι να κάψει και μετά ρίξε μέσα τις κροκέτεςκαι τηγάνισε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

7. Μόλις ροδίσουν, τις βγάζεις με μια τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάς σε ένα χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το ελαιόλαδo.

8. Οι πατατοκροκέτες είναι έτοιμες! Τις πασπαλίζεις με λίγο μαϊντανό και τις σερβίρεις σε μια πιατέλα.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!