Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Σοκολατένιο Cheesecake

Δείτε τη συνταγή...

Υλικά:

170 γρ. πτι μπερ
60 γρ. ψίχα καρυδιού
110 γρ. βούτυρο
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. κρεμώδες τυρί
70 γρ. σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό κακάο)
50 γρ. κρέμα.... γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τα μπισκότα και την καρυδόψιχα στο μούλτι (πολυκόφτη), όχι όμως τόσο ώστε να γίνουν σκόνη. Το μέγεθος πρέπει να είναι σαν μισό φυστίκι.
Λιώνετε το βούτυρο (να είναι χλιαρό). Βάζετε τα μπισκότα με τα καρύδια στον κάδο του μίξερ και στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτετε λίγο - λίγο το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε για 3 λεπτά.
Βάζετε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 με 20 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφήνετε έξω την κρέμα γάλακτος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνετε 70 γραμμάρια σοκολάτα. Στο μπολ του μίξερ βάζετε 170 γρ. κρεμώδες τυρί, 1 αυγό και 30 γραμμάρια άχνη ζάχαρη. Χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και σιγά - σιγά ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Γεμίζετε το τσέρκι με το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 με 4 ώρες.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!